Ted Park - Momma Don't Cry (Official Music Video)

Nogle gange når jeg foretager små ændringer på et websted, bemærker jeg, at visse browsere er meget stædige med at downloade siden igen. Både F5 og CTRL-R er værdiløse, og den eneste måde at rette det på er at gå gennem indstillingerne og manuelt fortælle det at rydde cachen. Jeg har brugt PHP før til at sende et cache-flush-header, men er der en enklere eller bedre måde?

Det afhænger af, hvad der er cachelagret. Hvis det er hovedsiden, er den eneste måde at forhindre cache i at bruge HTTP-headeren uden cache.

Husk dog, at JS- og CSS-filer også normalt er cachelagrede. Et trick til at ugyldiggøre dem, når de ændres, der bruges af mange websteder - herunder dette - er at tilføje et dummy-nummer efter '?'. Alt efter '?' ignoreres af webserveren, men da URL-adressen ændres, downloader browseren den altid igen.

Et eksempel taget fra netop denne side: http://sstatic.net/webmasters/all.css?v=ac775b7bd951. "Ac775b7bd951" kommer fra mercurial, det anvendte versionssystem. Du kan gøre noget lignende med svn (eksempel: all.css? Revision = 123).

F5 opdateres ved hjælp af cachen. Ctrl-F5 ignorerer cachen. Jeg er ikke sikker, men det lyder som om Ctrl-R svarer til F5 snarere end Ctrl-F5?

  • Ja det er rigtigt. Selvom jeg tror på Opera Ctrl + F5 genindlæser ALLE siderne.

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?

nyttige oplysninger