CORONAVIRUS | Hvordan er livet i Shanghai, Kina for nylig? En tysker i Shanghai [engelske undertekster]

Forestil dig mit nuværende fladfil-no-CMS-websted med en URL som http://example.com/en/tomato.

Dette er selvfølgelig meget unsexy og kan være noget, der virkelig kommer fra tomatsuppe, tomat musikbandet, tomat filmen, eller mere usandsynligt, men stadig ... næsten om tomater!

Så jeg vil gøre det mere specifikt for både rigtige mennesker såvel som søgemaskiner.Givet: både sprogkoden og den korte filnavnet er vigtige og kan ikke erstattes, så et eller andet sted må der være en og tomato forud for / følge hvad som helst afgrænser / til .htaccess at udføre de korrekte usynlige omdirigeringer til /tomato.php?language=en.

Nogle indstillinger opstod i mit sind for de tilføjede ord i URL:

A example.com/en/tomato/just-about-tomatos B example.com/en/tomato/just-about-tomatos.htm C example.com/just-about-tomatos/en/tomato D example.com/en/tomato_just_about_tomatos E example.com/en/tomato-just-about-tomatos 

Spørgsmål 1: Hvilke af disse er de bedste for både mennesker og søgemaskiner?

Spørgsmål 2: Hvilken enkelt elegant regel skal få dette til at ske .htaccess?

Tak for dine forslag og svar! Meget værdsat.

Jeg tror, ​​du måske har valgt det bedste svar for tidligt?

Spørgsmål 1:
Mit valg ville være example.com/en/tomato/just-about-tomatos - min begrundelse er:

 • /en/ er en primær sprogmappe, der omfatter alt indholdet deri, så den er bedst egnet til at blive vist direkte efter domænet og er det bedste valg til flersproget implementering efter a) nyt domæne og b) underdomæne.
 • /just-about-tomatos er siden - så burde det ligge i slutningen. Der er ingen grund til at skrive .htm i slutningen, da du omskriver URL'en og brugerne PAS PÅ ikke hvilket sprog / platform du bruger.

Spørgsmål 2:
For at tilføje just-about-tomatos del i din URL, ville du sandsynligvis skulle se på at oprette et kortlægningssystem, da den fase ikke vises i din eksisterende URL.

 • genovervejede dit forslag som det bedste svar, ja! Et sidste spørgsmål: ville det være okay at have den sidste del (som virkelig kan være hvad som helst) tekstmæssig ord med mellemrum? .... eller bør absolut undgås mellemrum og erstattes med bindestreger - ?
 • 2 Spaces kan ikke udgøre en del af et webfilnavn / en URL (medmindre det er kodet) og betragtes ikke som bedste praksis (som et mellemrum angiver slutningen af ​​URL'en), og i det mindste (hvis du skal bruge dem) skal det være kodet med %20. Jeg vil helt sikkert gå med bindestreger (bindestreger) hver gang.
 • +1 for den lille rensning. Udover bindestreger - hvilke andre valgmuligheder er der? Er + bedre end bindestreger? urlencode-funktion af PHP bruger dem som standard, det ser ud til ... hvad anbefaler du om dette problem? Mange tak
 • + vil gøre det lige så godt i de fleste situationer, men det ser ud til, at Google (og de fleste andre udgivere inkl. SE) har valgt bindestregens side af hegnet - goo.gl/7ZFtV
 • 1 @Sam - Jeg kan ikke se noget forkert med det - det kunne muligvis se lidt spammy ud, når du begynder at gentage ord unødigt.

Vil bare afklare, hvad Eric Vold skriver om parameteren (?lang=en)

Viser sig, at Google ikke anbefaler at bruge denne type parameter, da det er forvirrende for besøgende (og andre faktorer).

Den bedste mulighed fra din liste ville være A som seriocomic foreslog, men endnu bedre, hvis du udtrykker det på denne måde:

da.example.com/tomato/just-about-tomatos

 • @aji, +1 for at læse mine tanker på den lang.website.com/etc, MEN jeg skrev ikke denne mulighed ned, da jeg ikke ved, hvordan man gør dette muligt via htaccess / min pesk-konto med delt hosting ... Selvom dette Spørgsmålet handler bare om, hvilken metode der er bedst, det ville være rigtig sejt, hvis du vil foreslå, hvordan du får dette til at ske. Tak alligevel for dit forslag!

URL'en skal være så beskrivende som muligt, og den skal i sammenhæng med det indhold, den viser. Jeg arbejder også meget med SEO URL'er, og efter min viden er valgmulighed B god.

B example.com/en/tomato/just-about-tomatos.htm 
 • Baseret på din begrundelse er alle 4 forslag fra spørgeren egnede?
 • 2 Det forekommer mærkeligt for mig, at du vælger den med filtypenavnet.

Brug af bindestreger er godt for SEO, og denne teknik er gunstig for SEO-type URL-skrivning. Vi bruger forskellige typer URL'er, men de understøttes ikke til SEO.

det .htm er godt, fordi det lader brugerne vide, hvilken filtype siden er. Jeg vil ikke foreslå at bruge /en/ i url, fordi du vil have, at alle brugere skal komme / linke til den samme side uanset sprog, og blot have sproget ændret via url-forespørgselsstrengparameter.

Så jeg vil foreslå:

website.com/tomato/just-about-tomatos.htm?lang=da

 • 1 Dette er ret fuggly - 1) hvorfor have en forespørgselsstreng, når du kan omskrive den på en mere venlig måde? (Han omskriver allerede URL'en!) 2) Hvorfor er brugeren ligeglad med, hvilken 'filtype' siden er?

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?