Google adsense-annoncer Google-annoncerings egne websteder | google adwords |

Jeg oprettede for nylig (i ca. et halvt år) REST API-baserede websider til min klient. Brug mest:

 • node.js,
 • express.js,
 • reagere,
 • mongodb,
 • etc.,

men pludselig besluttede klienten, at han ikke længere vil have REST API-baserede websteder, fordi de alle ikke er så meget optimerede til websøgemaskiner, og han kan ikke finde dem så let som de gamle "traditionelt oprettede" websteder. Tidligere brugte jeg Zend Framework eller Word-press.

RESTFul-apps er så meget populære i dag, at jeg tror, ​​jeg må gøre noget forkert.

Arkitekturen i mine applikationer ser sådan ud:

 1. Bruger indlæser webappen i browseren.
 2. Brugeranmodninger om at åbne en liste over emner - lad os f.eks. Sige en liste over bøger.
 3. Frontenderen indlæser data ved hjælp af REST API (tager JSON) og viser dataene i container.
 4. Bruger klikker på varen / bogen.
 5. Frontend tager JSON-data fra REST API og viser dem i container.

Så frontend og REST API-backend er helt separate ting, der lever deres eget liv. Er den korrekte tilgang?

Jeg bemærkede, at applikationen, for eksempel oprettet i ReactJS, næsten ikke har noget i kilden i webbrowseren, al kodegenerering er integreret i js-script. Kan det have en indvirkning på SEO? Nedenfor eksempel kode.

<?php <!DOCTYPE html> <html lang='en'> <head> <meta charset='utf-8'> <meta name='viewport' content='width=device-width, initial-scale=1, shrink-to-fit=no'> <meta name='theme-color' content='#000000'> <link rel='manifest' href='/manifest.json'> <link rel='shortcut icon' href='/favicon.ico'> <title>Reager app</title> <body> 
<script type='text/javascript' src='/static/js/bundle.js'></script></body> ?> var13 ->

Er der nogen måde at gøre REST API-baserede webs bedre til SEO? Eller til sidst er der nogen god praksis, som jeg skal følge for at gøre resten apps SEO venlige?

 • 1 Selvom du ikke har nævnt det, ved jeg hvad du mener, dette spørgsmål er mere specifikt for serversider js rammer end generelt api forbrug. Se på denne npmjs.com/package/express-seo
 • Det kan være en god idé at undersøge, om der er rendering på serversiden. Problemet er, at i (mange?) Tilfælde er den tomme side alt, hvad søgemaskinen vil se. Så det at have enkeltsidebelastninger, der returnerer serversiden, er perfekt til søgemaskiner. reactjs.org/docs/react-dom-server.html

Backendimplementeringen af ​​et websted har ingen indflydelse på SEO. Crawlere besøger websteder som enhver bruger. Du skal ikke bekymre dig om serversoftwaren, rammerne osv. Koncentrer dig om brugeroplevelsen, som faktisk betyder noget.

 • 1 Selvom op ikke har nævnt det, leverer js på serversiden ikke statisk indhold, det skaber indhold pr. Besøg ved hjælp af js, og mange bots er ikke i stand til at gennemgå det på grund af dets frontend-scripting-karakter.
 • @Abu Det er ikke en generalisering, man kan lave, min hjemmeside er serversiden JS (Node.js) og genererer statisk indhold. Desuden har Google udfaset sit AJAX-gennemgangsskema, fordi "Google burde være i stand til at opdage dit AJAX-websted og gøre siderne fine".
 • 1 Ja måske kan Google dog være der er mange andre bots, som ikke kan.

Hmm Api har intet at gøre med SEO. Api bruges til at hente data fra serveren og vise dem på webstedet.

Den eneste ting, der kan have en vis (mindre) indflydelse på SEO, kan være en længere sideindlæsningstid (venter på api-svar) - men ikke i alle tilfælde (afhænger af, hvordan du indlæser data fra API (synkron / asynkron).

Men basiclly api har intet at gøre med seo

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?