Bilalarm og fjernstartledninger i detaljer

Jeg ser et par registratorer, der tillader per-registrering, men kan ikke finde nogen datoer for Sunrise, tidlig adgang, GA eller andre oplysninger. Tilsyneladende er registreringsdatabasen Dish DBS Corporation, men det er heller ikke nyttigt.

Den eneste autoritative kilde på dette er ICANN / IANA (og på trods af navnet "icannwiki.org" drives ikke af ICANN, så det bør ikke tages som autoritativ kilde)

Specifikt kan du gå til følgende adresser:

  • https://gtldresult.icann.org/applicationstatus/viewstatus
  • https://gtldresult.icann.org/applicationstatus/stringcontentionstatus

Hvis du søger efter DATA på første URL, ser du 3 ansøgere.

Hvis du går til anden URL, kan du se, at det var i en klagestatus på grund af 3 ansøgere til det, og det blev løst: "Dish DBS Corporation" -sagen har sejret over de andre.

Så hvis du går igen til første URL, kan du se detaljer om denne applikation, og der står: "Application status: Delegated", som også ses på https://www.iana.org/domains/root/db/data.html hvilke er autoritativ.

Optag sidst opdateret 20-07-2017. Registreringsdato 15-12-2016.

Denne TLD findes i rodzonen siden lang tid, men ses ikke åben for registreringer.

Du er nødt til at gå tilbage og læse dens ansøgning. Mens ting kan ændre sig efter det, står der:

Ansøger søger det foreslåede .DATA gTLD som en kontrolleret gTLD for at fungere som et betroet og intuitivt navneområde til:

• tilskynde medlemmer (som defineret nedenfor) til at skabe en tilsluttet digital tilstedeværelse og personlig .DATA-oplevelse for deres kunder, partnere og andre. Ansøger vil fremme oprettelsen af ​​en sådan tilsluttet digital tilstedeværelse ved at give medlemmerne åben og ikke-diskriminerende adgang for medlemmer til .DATA gTLD i overensstemmelse med registreringsaftalen og ICANN-regler og vejledning;

• understøtte sikker interaktion og kommunikation med enkeltpersoner og enheder, som nogen .DATA-registranter (som defineret nedenfor) har eller har et forretningsforhold med;

• tilskynde .DATA Registrants til at forenkle internetbrugernavigation til information om .DATA Registrants 'produkter og tjenester;

• demonstrere markedsledelse ved at tilvejebringe et sikkert register, hvormed .DATA Registrants kan implementere politikker og procedurer, der beskytter deres kunders privatliv og fortrolige oplysninger online; og

• forbedre kommunikationsevnen hos .DATA Registrants ved brug og implementering af dette nye gTLD-register.

Som anvendt her betyder udtrykket "tilknyttede virksomheder" DISH Network Corporation og dets direkte og indirekte datterselskaber, bortset fra ansøger. Som anvendt heri betyder udtrykket "kvalificerede ansøgere" enheder, der leverer tjenester til videostreaming eller forbrugerindhold, produkter og leverandører. Som anvendt her betyder udtrykket "medlemmer" ansøger, tilknyttede ansøgere, kvalificerede ansøgere. For at undgå tvivl forbeholder ansøger sig retten til at åbne denne topdomæne for yderligere klasser af registranter i fremtiden (“Andre registranter”), som andre registranter ikke betragtes som medlemmer.

Sagt anderledes: denne TLD er ikke planlagt at være åben for offentligheden.

Du kan finde artikler online om det: http://domainincite.com/19239-another-new-gtld-goes-to-a-closed-generic-applicant

Dish DBS har vundet påstanden om .data gTLD, selvom den foreslåede forretningsmodel er blevet forbudt af ICANN.

[..]

Det er den anden streng i denne uge, der går til en "lukket generisk" ansøger, der ønsker at holde alle domænerne i TLD for sig selv, selvom det ikke er et dot-brand.

[..]

Da tilbagetrækning nu ser ud til at være ude af kort, ser det ud til, at .data ikke ser dagens lys i nogen tid fremover.

Hvis noget ændres, for solopgang / GA / osv. den autoritative kilde er: https://newgtlds.icann.org/da/program-status/sunrise-claims-periods

Når et register starter og åbnes for offentligheden, skal det give data om datoer, og dette vil blive afspejlet på den URL.

Desuden a kyndig registrator skal være i stand til at guide dig og dybest set fortælle dig alt det ovenstående.

Ved præregistreringer er det generelt en dårlig idé, specifikt inden man ved, om TLD er planlagt at være åben, og hvad er reglerne for støtteberettigelse. Du kan finde ICANNs egne anbefalinger om det på https://www.icann.org/news/blog/pre-reserve-a-domain-name-or-not-icann-answers-the-question

Nogle citater:

Som ansvarlige registratorer rådgiver, kan en vellykket forregistrering af et domæne ikke garanteres. ICANN sekunderer dette råd og advarer om, at registranter skal være forsigtige med alle, der hævder at være i stand til at garantere en domæneregistrering på en ny gTLD.

[..]

Mens vi advarer potentielle registranter om at være skeptiske over for påstande om, at et navn kan være "garanterede" navne, understøtter ICANN programmer, der er oprettet for at hjælpe interesserede parter med at holde styr på, hvornår de nye domænenavne vil være tilgængelige. For eksempel leverer nogle registratorer programmer, der gør det muligt for potentielle registranter at abonnere på statusopdateringer på nye gTLD'er.

Bemærk forskellen mellem "præregistrering" som ved "forudbetaling for at have en garanteret eller ikke fremtidig ret" og "abonnere for at få underretninger om ændringer i en TLD".

  • Nu DET er et grundigt svar! Jeg stemmer på dig Patrick :)
  • Tak! Jeg kigger på nogle andre gTLD'er ...

Jeg tror ikke, at det fremtidige register er udnævnt endnu. Tilsyneladende har du stadig 3 ansøgere, og det er ikke besluttet, hvem der i sidste ende vil eje .DATA.

Der synes også at være en "advarsel" om Dish-applikationen på grund af anti-trust / anti-konkurrenceproblemer.

Kilde: https://icannwiki.org/.data

Hvad er sikkert: forvent ikke det i 2019 ...

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?