5 ting, du ikke ved om: AK47s

Jeg har en klient, der har en datalagringsperiode på 26 måneder for sin Google Analytics-konto. Ideelt set vil jeg gerne have brugeroplysninger, der går tilbage så længe som muligt. Inden jeg anbefaler at ændre denne indstilling til "udløber ikke automatisk", hvilke faktorer skal jeg overveje, der kan påvirke denne beslutning?

Denne indstilling er sket på grund af behov for overholdelse af GDPR-politikker.Hvis du ikke opererer i Europa, er du muligvis ikke engang nødt til at overholde det og kan med sikkerhed indstille din datas udløb til "udløber ikke automatisk." Hvis du er, bliver du nødt til at undersøge mere om din branche og datalagringspolitikker, da de vedrører GDPR.

Det er også vigtigt at forstå, at dette ikke vedrører alle dine data. Anonyme data, som samlede sidevisninger og afvisningsprocent, påvirkes ikke af denne indstilling. Kun personligt identificerbare oplysninger (PII), såsom IP-adresser, påvirkes.

For eksempel, hvis du indstiller din datalagring til 26 måneder, og din nye nulstilling af aktivitet skifter til TIL, bliver dine regelmæssigt tilbagevendende brugere aldrig slettet, mens de, der aldrig kommer tilbage, slettes efter 26 måneder. Men igen skal du kontrollere den juridiske dokumentation om, hvor du er baseret, eller hvor du driver forretning, for at finde ud af de optimale indstillinger. Og de fleste af dine generelle webstedstendensrapporter, som du bruger dagligt, bør ikke påvirkes på nogen måde.

Mere info om disse indstillinger kan findes her. Mere info om hele konceptet kan findes her. Begge disse er ikke helt nye ressourcer, men de er nyere nok til at guide dig i den rigtige retning.

  • 1 For at tilføje til Henrys information er der en god artikel her i forhold til hvilke data datalagringsindstillingerne kan påvirke jeffalytics.com/data-retention-controls-google-analytics
  • 1 Stor ressource, @BronwynV - tak for at sende den!
  • 1 tak! - Jeg har fundet det nyttigt. Google har tendens til at være noget "vagt", når det kommer til detaljer om, hvordan / hvilke data vil blive påvirket via indstillingerne for datalagring.

Da opbevaring af data ikke "koster" noget, er der ingen skade ved at opbevare dem.

Det er meget værre at have brug for dataene og ikke have dem, end det er at have dataene og ikke har brug for dem. Du er eksperten, kom med din anbefaling, som du finder passende.

På den anden side er de klienten. Hvis de føler stærkt for ikke at beholde dataene, skal du slippe af med dem. Enhver, der vælger at ignorere råd fra en ekspert, får det, de får til dem.

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?