Prestashop Geolocation - version 1.0.4

Jeg er nybegynder hos Google Analytics og Google Data Studio, og mellem to datoer har jeg et antal X transaktioner. Selvfølgelig kan du i hver transaktion købe et eller flere produkter, men vi vil gætte, at en transaktion er et produkt. Så antallet af produkter, som Google Data Studio viser mig, der er solgt gennem en kilde / medium Y, er mindre end X (antal transaktioner).

Y (antal solgte produkter)

Hvordan er det muligt?

Hvis en ordre returneres / refunderes / annulleres, sender nogle webshop-løsninger transaktionsdataene igen til Google Analytics ved hjælp af den samme transaktions-ID, men med en pris på 0,00 og ingen produkter. De nye data overskriver de gamle, fordi de har den samme transactionId.

Der synes ikke at være nogen anden måde at fortælle Google Analytics, at en ordre er blevet annulleret.

Hvis dette er tilfældet med din webshop, kan det forklare, hvorfor der er flere transaktioner end de samlede solgte produkter.


Opdatering:

En anden måde at få et lavere produktantal end transaktionstal i Google Analytics er, hvis sporingskoden har en fejl og ikke er i stand til at føje produkterne til datalaget, inden transaktionen sendes til Google Analytics.

Google Analytics kræver ikke en liste over produkter for at registrere en transaktion.

Som vi opdagede, er dette sandsynligvis årsagen til problemet, da der ikke har været nogen aflysninger eller refusioner, og du har fundet ud af, at nogle transaktioner registreres uden nogen produkter i GA.

Der kan være ugyldige indstillinger eller en fejl i Prestashop eller nogen af ​​de anvendte udvidelser.


Jeg anbefaler, at du tester køb af hvert produkt (din betalingsmetode skal have en testtilstand, du kan bruge til at undgå at blive opkrævet og skal tilbagebetale) og bruge Tag Assistant (browserudvidelse) for at se, om dataene sendes korrekt til Google Analytics .

Dette hjælper dig med at identificere, hvilke produkter der forårsager problemet. De kan have ugyldige indstillinger eller ikke-undtaget tegn (som apostrof), der får javascript-koden til at mislykkes.

  • Tak @Levi Johansen. I mit tilfælde er det ikke det, der skete, fordi alle transaktionerne var et effektivt salg. Der blev ikke returneret, refunderet eller annulleret salg. Mange tak for din værdsatte hjælp !!!
  • 2 Da det ikke er nødvendigt at angive produktnavne til de transaktionsdata, der sendes til Google Analytics; der kan være en fejl, der forhindrer produkterne i at blive tilføjet, og transaktionsdataene sendes uden specificerede produkter. Finder du nogen transaktioner i GA, der har 0 produkter?
  • 2 Jeg gætter på, at problemet kun gælder for visse produkter. Jeg foreslår, at du identificerer, hvilke produkter der mangler i Google Analytics. Hvis et produkt har karakteren ' (apostrof) i dets navn, kan dette være kodebrydende, medmindre tegnet undslippes. Bruger du et plugin / udvidelse til at håndtere sporing, eller har en udvikler skrevet javascript-koder specifikt til din webshop til at spore køb?
  • 2 Da problemet ser ud til at være i Prestashop, kan du få mere hjælp ved at mærke dette spørgsmål med «prestashop» og ændre titlen. Jeg har aldrig brugt Prestashop, så jeg kan ikke hjælpe yderligere. Held og lykke :)
  • 1 Jeg har opdateret mit svar for at afspejle de opdagelser, vi har gjort.

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?