Windows 7/8/10 - "Du har ikke tilladelse til adgang" Fejlrettelse

Jeg skiftede ved et uheld ejeren af ​​et .com-domæne til mig selv, da jeg skiftede til registrator, tilsyneladende fordi jeg ikke forstod proceduren korrekt. Jeg skiftede derefter ejeren igen til den oprindelige ejer.

Jeg tror ikke, at i større virksomheder kan en enkelt person skifte ejer af domænet. Så hvordan fungerer det? Måske bruger de registratorer, der har andre procedurer på plads end "registranten eller den administrative kontaktperson kan gøre det alene", som Namecheap har? Eller har de en eller anden form for alarm, der udløses, når e-mailen, der siger "hvis du ikke gør noget inden for 7 dage, vil domæneejeren blive ændret"? Det forekommer mig svært at gøre sidstnævnte failsafe.

  • 1 "Måske bruger de registratorer, der har andre procedurer på plads end" registranten eller den administrative kontaktperson kan gøre det alene ", som Namecheap har?" -> Temmelig sikker på, at det er præcis, hvordan de gør det. En populær (og meget dyr) registrator for store virksomheder er MarkMonitor, og de gør dette.

For det første er en ændring af registrator kun det: kun registratoren skal ændre, i det mindste er det, hvad registreringsdatabasen registrerer i sin database. Normalt ændres intet andet.

Men når du går til den nye registrator for at anmode om en overførsel, skal du typisk indtaste alle data vedrørende kontakter, som:

  • det kan være svært fra registratoren at kende disse aktuelle data (whois er bestemt ikke til hjælp her, og selv gennem EPP kan der være begrænsninger)
  • det vil muligvis alligevel have "rene" data (og ikke gå videre med hvad der er der nu) og beder derfor kunden om at indtaste dem igen.

Men husk det, typisk (der er undtagelser i nogle topdomæner), men i det mindste nøjagtigt til .com domænenavne, for at overføre overførslen skal du kende authInfo, også kaldet authcode eller domæneadgangskode osv.

Typisk er det kun den nuværende registrant af et domæne, der kender det (eller kan få den nuværende registrator til at give det til ham). Hvilket har følgende konsekvens: Enhver, der kender den aktuelle authInfo-værdi, kan sandsynligvis få fuld kontrol over domænet.

Så dit problem er adskilt fra en "ejerændring", som kan ske når som helst i løbet af et domænenavns levetid, uanset om det overføres mellem registratorer.

Hvordan en ejerændring sker afhænger af både registreringsdatabasen (TLD) og registratorens egne procedurer, men følgende kan siges, der skal svare på alle spørgsmålene i dit sidste afsnit:

  • i gTLD'er bliver ejerændringer nu grundlæggende håndteret som overførsler vedrørende autorisationer. Se https://www.icann.org/resources/pages/transferring-your-domain-name-2017-10-10-en for en starter og den tilknyttede FAQ: https://www.icann.org/resources/ sider / navn-indehaver-ofte stillede spørgsmål-2017-10-10-da
  • en registrator kan have en procedure for at gøre ændringer vanskelige for nøjagtigt at imødegå din frygt: for eksempel kan ændringen muligvis ske uden for båndet med bevis fra den nuværende registrant (f.eks. på firmaets brevpapir, for hvad det er værd); dette er typisk for "firma" -domæner, når det håndteres af specialiserede registratorer
  • selvfølgelig kan meddelelser også ske efter det faktum
  • der kan være en registrarelås eller registreringsdatabase-lås (men ikke i .COM i øjeblikket, da det er et tyndt register og derfor ikke har kontaktdata på registreringsdatabaseniveau, så ændringer der ikke kan kontrolleres) på plads: dette betyder, at enhver ændring til domænet skal godkendes af out-of-band-kanaler som taleopkald eller SMS inden enhver effektiv ændring
  • nogle registratorer kan have systemer med tilladelser på flere niveauer: forskellige brugere har forskellige rettigheder til et givet objekt (her et domæne), så nogle kan foretage ændringer, andre kan ikke, og andre kan foretage ændringer, der skal godkendes af en anden bruger inden han går igennem.

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?

nyttige oplysninger