Så vidt jeg forstår, er den israelske internetforening (ISOC-IL), solgte altid domæner med israelsk ccTLDs (.*.il), hvad enten det er direkte eller indirekte (gennem dets repræsentanter eller gennem repræsentanter for domæneregistreringsvirksomheder, der overvåges af det) efter samlet pris politik (jeg tror omkring 80 NIS om året), med dyden til først til mølle får først malet politik (FCFS | på hebraisk: כל הקודם זוכה).

Indtil videre har jeg kun arbejdet med dette autoritative organ ISOC-IL, for at registrere domæner, men jeg føler, at jeg ikke længere vil arbejde videre med det generelt af forskellige årsager.

Når jeg besøger velkendte internationale domæneregistratorer som f.eks kom så far og navnebillede, Jeg får helt forskellige priser for forskellige domæner; Det vil sige, der synes for mig ikke at være nogen enhed i prisfastsættelsen i modsætning til de politikker, der er drevet af ISOC-IL.

Hvorfor sælges ikke gTLD-domæner til en samlet pris? eller dette er en falsk forudsætning, og det gør de, et eller andet sted, eller skal det i det mindste være?

Opdatering

Jeg ser ud til at have haft en fejl → i 2016 blev der lavet en "stille" reform for at stoppe ISOC-ILs direkte domæneregistrering samt tilsyn med domænepriser; siden da var der ingen maksimal pris, og nu kan enhver virksomhed prissætte et domæne pr. algoritme (som almindeligt med internationale virksomheder), så det kan koste mere end 80 NIS i et år eller 180 NIS i to år; Alligevel er jeg imponeret over de fleste virksomheder, der er under opsyn af ISOC-IL har siden holdt stort set de samme priser for ikke at forstyrre faste kunder.

Hvorfor sælges ikke gTLD-domæner til en samlet pris?

Hvorfor skulle de? Vi lever i en verden, hvor økonomi er bundet af tilbud og krav, er det ikke? Så sælgere kan frit indstille deres priser, og købere kan frit betale den pris eller ej.

Og dit spørgsmål kan være for alle TLD'er, ikke kun gTLD'er.

Domæner var gratis, tilbage i dagene, før verdensnettet blev berømt og udbredt og dermed hele Internettet med det.

IANA delegerer TLD'er til relevante organisationer: enten lande til ccTLD'er eller enhver organisation, der har bestået ICANN-programmerne for at få en gTLD.

Hver af disse organisationer er fri til at fastlægge den prispolitik, de ønsker. I nogle ccTLD'er er prisen ikke den samme, afhængigt af hvem der er registrant. I gTLD'er begrænsede tidligere ICANN-regler registre i prisændringer; men nyere har løftet alt dette, og du kan finde den nyeste sag med .ORG-kontroversen.

Hver TLD drives af sin egen organisation med sin egen form (non profit eller for profit), regler, begrænsninger, mål osv.Selvfølgelig er der en vis koncentration, så nogle organisationer kører nu flere TLD'er, men alligevel kan de betragte det som separate forretningsenheder, som hver især skal være rentable, uanset hvad andre TLD'er gør.

I ccTLD'er er nogle organisationer under kontrakt med den respektive regering og har derefter sådanne begrænsninger som at skulle betale regeringen hvert år et beløb eller til at blive tvunget til at drive virksomheden på omkostningsbasis uden fortjeneste og dermed justere priserne hvert år (normalt kun gå ned, da flere domæner skal betyde en lavere pris pr. domæne, da de samlede omkostninger varierer lidt med det samlede antal domæner i TLD)

Også i de fleste topdomæner, men ikke alle; registreringsdatabasen sælger ikke direkte til slutkunder, men kun til registratorer. Denne pris er fast og kan nogle gange variere, hvis registreringsdatabasen foretager nogle kampagner, der kan påvirke nogle registratorer og ikke andre. Derefter kan registrarer frit placere den margin, de vil have, oven på den baseret på deres forretningsmodel. Nogle hævdede, ligesom en berømt CDN for nylig, at de vil tilbyde alle topdomæner til kostpris uden margin for dem; det betyder selvfølgelig bare, at de tjener penge gennem andre tjenester og pakker, der er bundet til domænet.

Det forekommer mig, at du ikke huskede, at ikke alle domænenavne muligvis har de samme omkostninger selv i en given enkelt TLD; Enten afhængigt af hvornår de er registreret (under EAP i starten af ​​et TLD-liv koster domæner mere) eller på grund af deres indhold (mange gTLD'er har præmier domænenavne, igen på grund af tilbud og efterspørgsel, betragtes nogle navne af registreringsdatabasen som at have mere værdi og dermed koste mere; og disse priser kan ændre sig i løbet af tiden, eller nye navne bliver præmie eller forlader præmiestatus osv.)

  • Meget godt svar.

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?

nyttige oplysninger