SAP S / 4HANA: - hvad, hvorfor, hvornår, hvilken fordel, fortjeneste forklaret - del 1.

Hvad er de faktorer, der indgår i beslutningen om en indtægtsmodel, når du bygger en kommerciel webapplikation?

Hvor mange brugere er nødvendige for en reklame-understøttet applikation? Hvilke demografiske faktorer i brugerbasen gør dem mere attraktive for annoncører?

Omvendt, når der træffes beslutning om en abonnementspris, hvilke faktorer der følger med at fastsætte en pris.

Dette virker som en beslutning, vi gerne vil have korrekt!

  • 2 Dette er et forretningsspørgsmål, ikke et programmeringsspørgsmål.
  • 2 Bestemt ikke et programmeringsspørgsmål, dette hører hjemme i Joels diskussionsgruppe "Business of Software"
  • Indtægtsmodellen påvirker dog hvordan du skriver koden og omvendt.
  • Jeg er enig i, at dette ikke er et programmeringsspørgsmål, men jeg synes, at SO også bør acceptere denne slags spørgsmål. Måske kan vi stille en anmodning på uservoice-siden.

Det er et vanskeligt spørgsmål uden let svar - hvis du kører et annonceunderstøttet websted, har du brug for en stor mængde trafik for at tjene penge, og dit system skal skaleres mere (det koster mere). Og din indtægt vil være uforudsigelig. Medmindre du bliver den næste google, og det er du sandsynligvis ikke, så er dette en temmelig kedelig tilgang IMO.

På den anden side betyder en abonnementsmodel, at du bare skal fokusere på at udvide din abonnementsbase og kun behøver at skalere for at rumme den base. Så både din indkomst og skaleringsbehov er mere forudsigelige.

Skønt du muligvis skal tilbyde en gratis version og generelt lave dine priser for at lade folk prøve det og generere noget buzz, så du bliver muligvis nødt til at skalere hurtigt alligevel.

Du skal starte med nogle realistiske (pessimistiske) skøn over, hvor mange brugere du vil have, hvad de måske er villige til at betale, og hvor meget det vil koste dig at betjene dem tilstrækkeligt (inklusive dine egne omkostninger og fortjeneste).

Du kan også gå efter hybridløsningen, hvor du initialiserer systemet med nogle reklamer, men giver dine brugere mulighed for at betale for et abonnement uden annoncerne. Hvis du går efter annoncer, vil du måske starte med Google AdSense eller lignende, da de tager sig af en masse ting for dig og ofte giver dig midlerne til bedre at målrette dine annoncer.

Du kan muligvis oprette dit eget målretningssystem ...

Hvad angår den demografiske info, der er attraktiv for annoncører, afhænger det. Hvis du kan overbevise dem om, at du har et AI-målretningssystem, kan det hjælpe. Men AdSense ser allerede ud til at levere sådan en ting, men den har begrænset magt.

Som dj_segfault sagde, hvis du har brug for at finde ud af noget info, som den optimale abonnementspris, kan du prøve noget, logge resultaterne og udlede de optimale omkostninger. Du kan endda automatisere denne proces. Selvom det kan være svært at gennemføre, vil det optimere din beslutningsproces.

Skønheden ved et login-websted er, at du har alle disse data om dine brugere. Hvis du implementerer de rigtige værktøjer, kan du optimere dit annonceringsstyringssystem, dit abonnementsystem osv.

Alligevel er alt dette meget farligt, for det kan komme ud af hånden, hvis du ikke er forsigtig; det er et dobbeltkantet sværd.

Mens indtægter er vigtige, skal du tænke på dine brugere før noget. Hvis du kan, oprette, oprette og vedligeholde hjemmesiden for dem, ikke for dig eller for dine aktionærer; eksisterer mere for dem end for dig selv.

Vedligehold ikke et websted for at tjene penge; tjen penge for at vedligeholde et websted.

Håber dette hjælper.

"Hvor mange brugere er nødvendige for en reklame-understøttet applikation?"

R / (N * C * I)

hvor

R = Ønsket indtjening, N = Antal annoncer, en bruger ser, C = Klikfrekvens, I = Indkomst pr. Klik igennem

"Hvilke demografiske faktorer i brugerbasen gør dem mere attraktive for annoncører?"

Det er klart, at deres disponible indkomst og deres vilje til at bruge den på de annoncerede produkter.

"Omvendt, når der træffes beslutning om en abonnementspris, hvilke faktorer der går med til at fastsætte en pris."

Igen den ønskede indtjening og det forventede antal brugere, der er villige til at betale prisen. Bemærk, at rene abonnementsmodeller stort set er døde over hele internettet. Det eneste, der ser ud til at fungere, er at tilbyde hovedtjenesten gratis og derefter tilbyde forbedringer til betalende kunder. Et eksempel er spil, hvor du kan spille gratis, men kun abonnerede brugere kan bruge bestemte emner eller karakterklasser, hvilket gør spillet mere interessant for dem (uden at gøre det umuligt for ikke-abonnenter at konkurrere).

Jeg har arbejdet med flere virksomheder, der prøvede abonnementsmodellen (og en, jeg nægtede at arbejde for, fordi de virkelig ikke havde nogen specifik forretningsmodel). Det pæne ved det er, at indtægterne er dine, eller ikke. Med bannerannoncer afhænger en del af din succes af kvaliteten af ​​annoncerne og de produkter og tjenester, der ligger bag dem. Der er også risiko for argumenter med annoncører om klikfrekvenser, visninger, og hvordan din tilfældige annoncevælger ikke viser deres annonce nok;)

Abonnementsmodellen giver dig også mulighed for at finjustere din værdi til forbrugeren i forhold til din indtjening. Hvis du tilbyder et basisniveau af tjenester gratis og koster ekstra (LiveJournal, FaceBook, LinkedIn, ...), kan du flytte eksisterende tjenester eller tilføje nye tjenester til begge grupper, da du ser efterspørgslen efter dem, og har forskellige betalte niveauer. Du kan endda tilbyde funktioner på den gratis side i en begrænset periode for at mærke efterspørgslen og derefter finde ud af, om du vil tilføje dem til et betalt abonnementsniveau, lade det være gratis eller helt afbryde det.

Det betyder dog, at du skal se brugen af ​​de forskellige funktioner og dit forhold mellem gratis og betalte brugere. Virksomheden, som jeg henviste til tidligere, var en opstart, men de havde ingen idé om, hvilke funktioner de skulle betale for, hvor meget de skulle opkræve eller en fremskrivning af antallet af gratis eller betalte abonnenter. De havde ingen idé om, hvad de lavede, så jeg løb væk skrigende.

En ulempe ved abonnementsmodellen er, at der er mere arbejde involveret i at indsamle indtægterne fra hundreder eller tusinder af brugere end fra snesevis eller snesevis af annoncører. Når du først har fået alt konfigureret, skal det dog være ret automatisk bortset fra når kreditkort mislykkes osv., Men du kan bare lukke de betalte tjenester for den konto, indtil det bliver udarbejdet.

Held og lykke i din venture.

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?