Vil du sende annoncer på Craigslist? Seje tip, du bør vide!

En klient vil gerne have, at jeg skaffer besøgsstatistik for hans websted, men har ikke nogen trafikovervågningssoftware installeret.

Så jeg spekulerer på, om det overhovedet er muligt. Webstedet er hostet på Heroku, så jeg kan muligvis trawle gennem logfilerne og trække unikke IP-adresser ud, men jeg spekulerede bare på, om der er en anden måde.

  • "Trafikovervågningssoftware" er noget tvetydigt. Loganalysatorer er trafikovervågningssoftware ligesom aktive analyser som pakkesniffere og konventionel analysesoftware som GA og Omniture, der bruger tags på klientsiden.
  • Du vil muligvis også afklare, hvad du mener med "installeret" - ønsker de at undgå at tilføje kode til deres websted, eller ønsker de en SAS-stil løsning, hvor de ikke behøver at køre software på deres egne systemer ?

Hvorfor ikke bruge Google Analytics? Det er den bedre måde at se din trafik på uden mange scripts. Du kan oprette din konto på få sekunder og kun installere nogle linjer med kode i din fil (indeks).

http://www.google.com/analytics/

  • Tak, jeg oprettede GA tidligere i dag, og det var da klienten spurgte, om jeg kunne få ham statistikken for sidste år. Jeg fortalte ham, at det var usandsynligt, da GA ikke var opsat før i dag. Jeg håbede bare, at der var en slags data-haven, der holder brugsstatistik på alle websteder. Der er sandsynligvis, men jeg tvivler på, at CIA vil lade mig stikke næsen rundt i den. Jeg vil sandsynligvis bare fortælle klienten, at det ikke kan gøres. Tak alligevel.

Hvis han har logfiler over sin servertrafik, er al den information, du har brug for, derinde, næsten alt, hvad google analytics gør, kan trækkes ud af serverlogfiler (og mere er der nogle ting som 404/500 fejlkoder, som GA ikke kan spore).

Sådan blev analyser foretaget inden sidemærkning. Google plejede at tilbyde en opdateret version af Urchin 5-loganalysatoren, men (desværre) blev den dræbt den 28. marts 2012.

Når du først har logfiler, er alt, hvad du har brug for, software som 123 log-analysator eller webtrends-log-analysator og en anstændig computer med et stort stykke RAM til at køre softwaren.

Afhængigt af webstrafikken og størrelsen på logfiler kan det tage op til 24 timer at analysere filer i hele dage. På meget store websteder, som det jeg plejede at arbejde med enkel analyse, kan tage op til en uge i en måneds værdi af data.

Husk, at du bliver nødt til at tilføje manuelle filtre til søgemaskintrafik og lignende.

  • Web Log Expert tilbyder en gratis 'lite' løsning
  • Alterwind tilbyder også en lignende 'lite' pakke.
  • at være pedantisk, men ikke "bogstaveligt talt" kan alt GA trækkes fra serverlogfiler (f.eks. detaljer som skærmopløsning.) Men absolut de vigtigste ting. En af de største vanskeligheder ved at analysere dine egne logfiler er at filtrere alle søgemaskinens bots og andre irrelevante data ud.
  • @joshuahedlund sandt, men det er kun relativt for nylig, at GA begynder at gøre det uden at indlæse oplysningerne via en 1px gennemsigtig gif - som var den gamle løsning for at få data på skærmopdateringer fra vej tilbage i 90'erne
  • Hvis du stadig har logfilerne, er der masser af software, der analyserer dem. Jeg bruger ofte AWStats - helt åben kilde som ganske mange af de andre.

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?