Når du placerer et sted for brugere at sætte det indhold (f.eks. Udstationering af et spørgsmål, svar eller en kommentar på dette websted) Hvad er nogle ting, du skal overveje, når du beslutter at bruge en form for WYSIWYG-editor, en eller anden form for BBC som markup, eller bare give brugerne et almindeligt tekstområde at arbejde med?

  • Jeg havde ikke set BBCode forkortet sådan - link - da.wikipedia.org/wiki/BBCode
  • 1 @artlung - Jeg tror, ​​at alle fra Storbritannien ville finde 'BBC som markering' en smule udmattende!

Jeg synes, at SO's minimale editor med markdown-syntaks har været bemærkelsesværdig effektiv til det formål, den tjener.

Efter min mening er jo mindre HTML, du skal håndtere i indsendte data. Medmindre brugere har brug for at organisere og sende data i tabeller eller noget, kan jeg virkelig ikke se behovet for en WYSIWYG-editor.

De almindelige tags, du vil tillade, er:

 
     

Afsnitformatering gøres let på din side. Med undtagelse af nogle få kan markdown eller creole klare stort set alt dette, og validering / sanitet er ikke så besværlig i din ende. BBCode er også fint, men ikke så fleksibelt.

Medmindre brugeren er godkendt / betroet på en eller anden måde, vil du sandsynligvis ikke have dem til en WYSIWYG-editor. Selv da burde de være det virkelig betroet, ud over blot at kontrollere deres e-mail eller andet, der kan trivielt udføres.

  • 2 +1 Til opbevaring af WYSIWYG til pålidelig input. Det kan medføre sikkerhedsproblemer, hvis det ikke er sikret ordentligt, og det er ret svært at sikre, at WYSIWYG er sikkert. Der er bare så meget, du kan gøre for at udføre Javascript uden for script-tag.
  • Godt punkt, jeg havde ikke tænkt på det sådan. Min eneste bekymring er, at mindre tech-kyndige brugere måske ikke kan lide / forstå markup-ideen.
  • @GSto - du kan altid give små knapper over tekstboksen for at gøre det enkelt for dem, mens de er mere avancerede ninjas vil sætte pris på at være i stand til bare at bruge markeringen direkte.

Jeg har stødt på så mange problemer med Microsoft Word som en brugergrænseflade, der har specialiseret sig i tilpassede CMS-løsninger. Mens mange værktøjer derude har "indsæt fra ord" -funktioner i dem, kan jeg ikke fortælle dig, hvor mange gange jeg har fået opkald sent om aftenen, fordi en bruger "glemte" eller "nægter" at bruge denne funktion. Uden yderligere efterbehandling for at skrubbe de miles af pladder, som Word-pastaer kan efterlade, har jeg endda set DB-fejl forårsaget af et forsøg på at indsprøjte for meget data i en post (på en kommercielt købt løsning, jeg alligevel var nødt til at støtte) Min løsning, ud over Tidy, er at standardisere på CKEditor, fordi den er programmeret til at fjerne Word-markering, om brugeren "klistrer fra ord" eller blot trækker og falder. Yderligere efterbehandling og undslippe er aktiveret for at beskytte mod injektion, stavefejl, markerede nøgleord og ikke tilladt HTML.

Hvis du vil give brugeren mulighed for at tilføje "ekstra" til input, skal du nøje overveje, hvilke ekstra du vil give dem. Uden for boksen har de fleste redaktører en hel del, som de sandsynligvis ikke burde være i værktøjslinjen. Af den grund har BBCode været noget, jeg har overvejet mange mange gange. Af en eller anden grund bliver jeg bare trukket tilbage til WYSIWYG på grund af den "ærefrygt" -faktor, den får i salgsmøder og dens enkelhed for brugeren (når alt er i orden)

  • Jeg kiggede på @ CKEditor som en mulighed, og jeg er enig i, at der er for mange muligheder i mange redaktører. alt hvad jeg virkelig har brug for er linjeskift, links og en eller anden form for simpel liste.

Generelt så få muligheder som muligt for at give dine brugere mulighed for at udtrykke deres ideer. Nogle websteder tilføjer simpelthen fremhævet og kursiv knapper, og det fungerer. Ethvert andet system vil kræve en vis træning. Andre at overveje er Markdown- og Wikipedia-syntaksen. Det er også bemærkelsesværdigt, at mange store sider simpelthen ikke tillader yderligere markering, for eksempel Facebook-aktivitetsstrømmen.

  • gudskelov Facebook tillader ikke markering ... ville kun gøre det mere irriterende.

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?

nyttige oplysninger