Ugentlig SEO Q&A - Hump Day Hangouts - Afsnit 75

Mærkelig situation i Google-indekset. Vi kører Magento med to store fronter på forskellige domæner. På en eller anden måde viser Google-indeks nogle sider fra en butik som tilhørende den rigtige butik, men også den anden. Så for eksempel:

Korrekt: http://www.alocalprinter.co.uk/placemats

Forkert: https://www.just-printing.co.uk/placemats

Besøg på den forkert indekserede URL giver en 404 som forventet. Hent, da Google også korrekt viser, at det ikke er tilgængeligt (disse vises i rapporten om crawlfejl). At se på den cachelagrede kopi viser imidlertid siden fra den anden butik. Den cachelagrede kopi har den korrekte URL, og det cachelagrede kanoniske tag er korrekt. Den forkerte side har aldrig været i sitemap, der netop er ved at blive udskrevet, eller linket nogen steder, fordi det er en ugyldig URL, der (burde!) Altid ville have givet en 404.

Er der nogen der har en anelse om, hvordan dette kunne være sket?

Vi kan fjerne disse ugyldige webadresser, men jeg prøver at forstå, hvordan dette er sket. Vi skiftede netop udskrivningswebstedet til HTTPS i de sidste 10 dage, men det ser ud til, at disse forkerte webadresser har været i indekset siden i det mindste starten af ​​2017.

Det eneste, jeg kan tænke på, er, at Magento på et tidspunkt serverede alocaprinter-siden til GoogleBot, men med et netop udskrivet kanonisk link - hvilket ville være en bekymring, da Magento automatisk genererer de fleste af de kanoniske!

P.S. Jeg har læst igennem lignende spørgsmål / svar, men ingen ser ud til at løse dette problem.

  • Dette sker generelt, når din virtuelle vært ikke er konfigureret korrekt, eller hvis webhost foretager ændringer, der forårsager en midlertidig fejl, der får websteder til at blive vist på andre domæner. Dette problem er ret almindeligt, end du ville forvente, og påvirker mange domæner, især dem på delte hostingplatforme. Kanoniske links blokerer ikke nødvendigt, at duplikerede sider indekseres, det hjælper bare Google med at vide, hvad man skal belønne.
  • Tak for svaret Simon. Begge "websteder" er faktisk det samme Magento-websted bare med domænerne, der dikterer, hvilken butiksfacade der vises. For at dette skal være sket, skal der gå noget galt med SetEndIf-regler, der fortæller Magento, hvilken butik der skal køre baseret på domænet. Er du opmærksom på, at Apache fejler sådan?
  • Det ville være fornuftigt at sætte "301 permanente" omdirigeringer på plads for at de forkerte webadresser kunne få besøgende til de korrekte webadresser.

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?