Sådan spores WordPress-kategori og taganalyse (nem måde)

Overvej situationen, hvor du giver et link til nogen (over, lad os sige, et privat krypteret chatrum).

Problemer som linkdeling til side, hvordan kan du spore præcis, hvad han ser (hele navigationsstien sammen med timings & co), hvis han begynder at navigere med det link, du gav ham?

Du har fuld kontrol over, hvordan linket ser ud, og webstedet kan være et SPA, og de fleste af siderne kræver ikke brugergodkendelse.

Jeg vil gætte, at man er nødt til at starte med en forespørgselsparameter i URL'en og ugyldiggøre den til fremtidig brug, men hvordan får man det faktum, at brugeren først fandt ud af, om dit websted fra det link, du gav ham, holder fast ved den pågældende bruger? Og det, selv efter at han lukker browseren (og forespørgselsparameteren fra URL går tabt).

Vi taler ikke "adwords-kampagne" her, da det betyder at dele linket med en gruppe mennesker.

Jeg målretter ikke teknisk kyndige computerbrugere med dette, bare almindelige brugere, som det fungerer pålideligt for det meste.

  • 1 Google Analytics er ikke det rigtige værktøj til jobbet. GA indsamler samlede statistikker om mange brugere. Hvis du vil følge en enkelt bruger, skal du bruge et sporingsværktøj til sessioner eller en brugervenhedsmonitor.

Brug hændelsessporing og UTM-koder. Injicer hændelsessporing på alle link-klik, og endda AJAX-klik, hvis du har brug for det. UTM-kode hjælper, når en bruger bogmærker siden (så længe de ikke fjerner koden fra url.)
Hvis brugeren skal logge ind for at gennemse webstedet, bliver dit job meget lettere. Brug login-id'et eller en unik identifikator som begivenhedsetiket, og følg den.

Fra GA-websted:
"Begivenheder er brugerinteraktioner med indhold, der kan spores uafhængigt af en webside eller en skærmindlæsning. Downloads, klik på mobilannoncer, gadgets, Flash-elementer, AJAX-integrerede elementer og videoafspilninger er alle eksempler på handlinger, du måske vil spore som Begivenheder."

At analysere:
1. Gå til Adfærd -> Begivenheder -> Begivenhedsflow. Dette viser dig brugerstierne baseret på begivenheder.
2. Gå til Adfærd -> Adfærdsflow. Dette viser dig brugerstien baseret på sider. Dette er tilgængeligt i GA som standard uden implementering af hændelsessporing. Indstil startpunktet på den side, og se derefter strømmen.

Inden du implementerer hændelsessporing, skal du foretage en testkørsel med "Behavior flow". Da du har en unik start-URL, kan det være tilfældet, at "Behavior flow" giver dig en god mængde data. Løs derefter for andre data ved hjælp af hændelsessporing.

Hvis de bruger linket med utm-parametrene, sporer du hvad de gjorde gennem oplysningerne i utm-linket - uanset hvilket kilde / medium / kampagnenavn du har tildelt dette link. Hvis du tror, ​​de muligvis bogmærker siden uden UTM-parametrene, kan du bruge et url-alias, så du ved, at den version af den url, de har, kun kunne være kommet fra et sted.

Brug en forfængelighed url - aka en alias url. Så du har en version af url'en, der kun gives ét sted. Det fungerer også offline og bliver brugt meget til det f.eks. du bruger www / mysite / chatroom i det ene chatrum og kun det ene chat-rom.

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?

nyttige oplysninger