Jeg tænker på at oprette et mediawiki-websted. Først vil jeg gerne prøve det localhost. Jeg kører Kubuntu 11.10, så det gjorde jeg:

sudo aptitude install apache2 mysql-server php5 php5-mysql php5-cli 

Og jeg hentede også den nyeste mediawiki til:

/home/boris/Its/sites/mediawiki-1.17.0 

Nu skal jeg åbne

http://localhost/home/boris/Its/sites/mediawiki-1.17.0/index.php 

Men firefox siger, at siden ikke findes. Mens http://localhost arbejder. Hvis jeg får det rigtigt - skal jeg åbne index.php at installere mediawiki. Så mit spørgsmål er - hvad gør jeg forkert?

Jeg er virkelig ked af dette, det kan være et meget simpelt spørgsmål.

Forresten skal jeg lave en db på forhånd? Er det muligt at bruge mongoDB som en db med mediawiki?

jeg tænke Apache vil som standard se på /srv/www til websteder, ikke brugernes hjemmekatalog. Den første ting, jeg vil kontrollere, er, hvor apache kigger.

Hvis du søger på internettet efter ord som "apache .conf virtuel vært", skal du finde flere vejledninger. Her er den officielle dokumentation om virtuelle værter.

Du behøver ikke oprette en database, da dette kan gøres under installationen. Du skal dog fortælle det detaljeret om installationen af ​​databasen. Det skal være MySQL eller PostgreSQL - se installationsvejledningen. Når du får index.php til at fungere, fører denne side dig gennem mulighederne.

Åh, jeg er dum, jeg fandt siden, der forklarer, hvordan dette skal gøres. Jeg spekulerer på, hvorfor mediawiki-dokumenter har sprunget over disse detaljer.

  • Jeg tror, ​​at MediaWiki-folk sandsynligvis sprang over Apache-detaljerne, fordi det er lidt af en glat skråning; hvis du forklarer, hvordan du opretter et websted i Apache, bliver de måske rebet til at forklare, hvordan du installerer Apache på Debian eller nogle af de andre distroer, og det kan komme ud af hånden meget hurtigt. De vil måske tilføje det som en forudsætning for dokumentationen, selvom ...

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?

nyttige oplysninger