Stephanie Grisham: Stop med at bruge coronavirus til at spille politik, skræmme folk

I den nyligt udgivne "Field Guide to Web Applications" (fra Google Chrome-teamet) nævner forfatterne den "nye konvention for J- og K-tasterne til at bevæge sig frem og tilbage" i en webapp. Dette er nyt for mig. Jeg testede det i selve Field Guide-webappen og var overrasket over at finde ud af, at (i modsætning til min intuition) J-nøglen er frem og K-nøglen er tilbage. Jeg formoder, at dette kommer fra, at "K" er associeret med ordet BACK_ og "J", der ligner returpil på enter-tasten (eller en sideomdrejningsindikator). Men i betragtning af deres respektive placering på tastaturet virker denne navigationsforening bagud for mig. Er dette, som Google hævder, en voksende tendens? Har du set andre websider eller web-apps, der understøtter dette? Vil du anbefale det?

Det er en konvention, der blev populariseret af teksteditoren vi, forløber for Vim.

For at citere Stack Overflow bruger Martin Clayton fra dette meget relateret (men ikke nøjagtig duplikat) spørgsmål

Bill joy, der skrev den visuelle tilstand af ex - som endte med at være vim forløber vi - brugte en Lear Siegler ADM3A terminal, hvor H, J, K, L tasterne blev kortlagt til venstre, ned, op, højre - og det har været det lige siden.

Nogle eksempler på fantastiske sider, der bruger denne konvention:

  • Google Reader,
  • Duck Duck Go,
  • Boing Boing
  • fremragende link eksempler. I min egen forskning fandt jeg et andet link, der antydede, at vi var forløberen for denne tendens. Det viser sig, at "J" oprindeligt betød ned og "K" betød op (i modsætning til frem og tilbage).

Du kan bruge en hvilken som helst tast på tastaturet som en genvejstast i en webapplikation, det er op til dig at beslutte, hvilke bogstaver der gør hvad. Et populært script er jQuery-genvejstaster https://github.com/jeresig/jquery.hotkeys

  • 1 måske, men jeg er interesseret i at lære, hvad den accepterede konvention er, hvis der er en.
  • Piletasterne fungerer også på dette sted fremad og tilbage osv. Jeg tvivler på, at der er nogen specifik konvention. Alles apps er forskellige. For en bog er J måske forbundet med Spring fremad. Og K tilbage. Hvis du vil vide, hvorfor de valgte disse breve, ville jeg kontakte forfatteren

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?

nyttige oplysninger