“At gå offshore var den VERSTE IDEE NOGENSINDE”

Vi har et gammelt domæne, vi slukker langsomt og omdirigerer i øjeblikket sider via 301 omdirigeringer til relevante webadresser på et helt andet domæne og websted, grunden til dette er, at mærket ændrede, så navnet på domænet, og alt skulle ændres .

Omskrivningsreglerne, jeg oprettede, inkluderer utm_source og andre utm_ parametre, så vi kan måle nøjagtige resultater i Google Analytics.

Men nu begynder vi at se nogle "splitresultater" i Google-søgning ... dvs. sider på vores nye destinationsdomæne, der inkluderer UTM-parametrene i søgeresultaterne. De samme sider vises undertiden i google-indeks uden UTM-parametrene. Dette skal helt klart skyldes vores 301 omdirigeringer, hvor googlebot er vendt tilbage for at indeksere det gamle domæne igen.

Hvad er den bedste måde at undgå denne fordobling af indeksering på?

Jeg har læst, at du til en vis grad kan kontrollere dette på siden "URL-parametre" i Googles webmasterværktøjer. Men er det nok? Det er ikke helt klart for mig, hvis indstilling af en parameter til "Repræsentativ URL" betyder, at den ignoreres fuldstændigt eller stadig vises i søgeresultaterne. Du kan se, at jeg har ændret denne indstilling manuelt, selvom jeg stadig venter på at se, om google tæller nogen ændring i indeksering som et resultat af det.

 • Googlebot ignorerer normalt utm-parametre, når den får standardindstillingen "lad googlebot beslutte". Det ved, at disse altid sporer parametre på hvert websted. Jeg er lidt overrasket over at høre, at du har indekseret tilfælde af utm-parametre.
 • For at være ærlig var jeg også. Da disse parametre er en del af Google Analytics, troede jeg, at Google bestemt ville ignorere dem. Nogen der hjælper os med SEO markerede dette. Jeg tror, ​​de bruger et værktøj til at samle disse data (ikke sikker på hvad), men det er sandt, jeg søgte på google ved hjælp af anførselstegn omkring utm_source og fandt nogle resultater til vores websted med det i det. Jeg antager, at "repræsentativ URL" er den samme, i dette tilfælde, jeg præciserer bare, at det bestemt burde ignoreres?
 • Ok, jeg tror dig, at det kan ske. Jeg søgte på Google efter inurl:utm_medim og fandt et eksempel, hvor den samme side vises som en og to i resultaterne, kun med forskellige utm-parametre: i.imgur.com/clpV6GN.png
 • Så sagen er, at disse mennesker, der hjælper os, er "SEO-eksperter" i teorien. De siger, at dette devaluerer placeringen, hvilket gør brugen af ​​parametre som denne meget uønsket. Jeg er ikke sikker på, hvordan jeg kan bevise / afkræfte det, nogen ideer?

Dette skulle aldrig ske. Den eneste måde, hvorpå en side kan vises i søgning med sporingsparametre, er, at kampagneparametre er blevet brugt i interne links.

Kampagnemærkning er udelukkende beregnet til eksterne links, der peger tilbage til dit websted. Jeg kunne gå ind på alle årsagerne til, at kampagnesporing kan være utroligt værdifuldt for marketingfolk, men bundlinjen er, at utm_source-parametre tillader en webstedsejer eller marketingmedarbejder at ændre eller tildele kildedata og mediumdata igen.

Så lad os sige, at du har tagget et eksternt link for at se sådan ud: http://www.yourwebsite.com/100s-of-ways-to-trash-analytics-data/?utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=sample+campaign

En bruger ser dette link og klikker på det fra et værktøj til styring af sociale medier, såsom hootsuite. Da kilden blev ændret eller "omfordelt" til at være facebook (utm_source = facebook.com), vises facebook nu som kilden (vs. hootsuite). I stedet for, at besøget vises som en henvisning, vises det som socialt, fordi det er sådan, mediet blev tildelt (dvs. utm_medium = socialt).

Så uanset årsag tilføjer nogle vildledte marketingfolk kampagneparametre til deres interne bannere og endda navigationslinjen og / eller inden for links i sidefoden på webstedet.

Så lad os sige, at nogen læser din profilside på stackexchange.com og klikker på dit websted efterfulgt af at klikke på banneret, der uforvarende, forsætligt eller uvidende har tilknyttet kampagneparametre. Når du klikker på banneret og lander kontaktsiden, vises den besøgende ikke længere som kommer fra Stackexchange.com - Snarere er slutresultatet, at henvisningen er fra dit eget websted. Det er blevet overskrevet.

Her er hvad du skal gøre:

Mulighed A: Hvis du er medlem af Moz, har de et anstændigt gennemgangsværktøj

Mulighed B: Hvis du ikke er MoxPro-medlem, så prøv Screaming Frog

 1. Besøg ScreamingFrog, og download softwaren

 2. Indtast dit websteds URL og start en gennemgang

 3. Når din gennemgang er afsluttet, skal du klikke på fanen "intern" og filtrere efter "utm_" for at se webadresser, der er tagget med kampagneparametre. Du skal teknisk set ikke se nogen URL'er, når du udfører denne opgave.

 4. Hvis du tilfældigvis ser webadresser efter filtrering af resultaterne, har du en eller flere sider på dit websted, der linker til sider, der er tagget med kampagneparametre.

 5. Find alle de sider, der linker til utm_ taggede sider. For at gøre dette skal du klikke på en URL i det øverste område og vælge fanen "links" mod det nederste område af vinduet. Bemærk kolonnen "fra", da den skal vise alle dine interne sider, der linkes til taggete URL'er.

 6. Se nærmere på Google Analytics. Sørg for, at du ikke har nogen webadresser, der ikke er tagget korrekt. Hvis du har tagget korrekt, finder du ikke kampagneparametre (dvs. utm_), der vises i NOE indholdsrapporter.

Endelig anbefaler jeg altid at følge Googles råd, når det kommer til alle ting online. Her kan du finde oplysninger om URL-kortlægning, som inkluderer, hvordan du opdaterer interne links (se afsnit 2 under underafsnittet "Opdater alle URL-oplysninger."

Jeg er ikke sikker på, hvor langt du er i denne proces, men at stole på analyser er muligvis ikke den mest pålidelige vej at gå - men uden mere information er der bare en måde at rådgive dig på.

Held og lykke!

 • Jeg har fundet noget Josh. Det ser ud til, at de tilfælde, hvor resultaterne er i google med utm-parametrene, er der også en exra url-parameter. Dette er en parameter for vores søgeside, den er selve søgestrengen, der er parset til den side. Dybest set er nogle af de 301 omdirigeringer, vi opretter, til søgeresultater. Så disse sider ville aldrig naturligt vises i google-søgning, fordi de kun er mulige, når du aktivt bruger vores søgesystem. Så min fornemmelse er, at disse sider er anført, fordi de ikke kunne indekseres normalt, og der er derfor ikke en duplikatindgang af de fleste af dem.
 • Hvis jeg dog vil bekræfte dette, er ScreamingFrog stadig nyttigt? Ideelt set har jeg brug for et værktøj, der kortfattet kan vise mig sider, der er angivet flere gange i google-indekset.
 • Dine websidesøgningssider skal blokeres med robots.txt. Google vil ikke have dine websteds søgeresultater indekseret i sine søgeresultater. Det mener, at dårlig brugeroplevelse. Google har endda udvist sanktioner for websteder, der gør det muligt at indeksere deres søgeresultater. Se Matt Cutts: Søgeresultater i søgeresultater

Hvis disse parametre indstilles til "Repræsentativ URL", vil Google i de fleste tilfælde indeksere versionen uden parameteren. Den eneste undtagelse ville være i et tilfælde, hvor den ikke finder et link til versionen uden parametre. I så fald kan det stadig vælge at indeksere en URL med parametrene.

En bedre løsning på dit problem er at implementere kanoniske linkelementer på alle dine sider i <head> afsnit. Indstil den kanoniske href til versionen uden sporingsparametrene:

<link rel='canonical' href='https://example.com/my-page.html'> 

Det kanoniske linktag er beregnet til situationer som denne. Du kan ikke omdirigere for at fjerne parametrene uden at spore sporing. Parametrene ændrer ikke indholdet på siden.

 • Dette er sandt, men kanoniske er kun et forslag til søgemaskiner. De kunne bruges eller ignoreres. Hvis en af ​​hans taggede sider har størstedelen af ​​trafikken og muligvis endda backlinks, er chancerne små, at kanonikerne ville blive brugt, men i de fleste situationer ville jeg være enig med Stephen.

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?

nyttige oplysninger