Sådan tacklesvejs som en professionel

Jeg bruger google analytics til at overvåge besøgende adgang, og jeg er meget tilfreds med det, nem at bruge blabla, du hedder det :)

For få dage siden kopierede jeg IIS-logfiler fra webstedet og brugte gratis / evaluering kommercielle log-parsere på markedet for at finde ud af, hvad RAW IIS-logfiler fortæller mig om de besøgende. Jeg var chokeret over, at IIS fortæller mig, at jeg har 3 gange flere besøg / hits dagligt end i Google Analytics. Edderkopper er ikke inkluderet i IIS-logfiler (filtreret dem via parse-app).

Det, jeg antager, er, at et antal af hits har deaktiveret javascript, og der kan være en lille forskel på omkring 20% ​​(jeg har den statistik fra et andet websted).

Hvad jeg ikke forstår er 3x forskel mellem rå logfiler og GA. På webstedet kører vi produktorienteret websted til applikationen, der bruges på Windows-servere, og Windows-servere har som standard JS deaktiveret, så jeg antager, at nogle af brugerne også kan være i den forskel, bare jeg forstår ikke 3x forskel mellem numrene.

Enhver god forklaring?

Der er mange bots (computerprogrammer), der besøger websider. Imidlertid foregiver de at være rigtige brugere ved at bruge brugeragenten til en populær browser, såsom IE eller firefox eller chrome; i stedet for at bruge deres egen specialiserede brugeragent, så serveren ved, at de ikke er rigtige mennesker. Som et resultat tæller IIS-logfilerne dem som rigtige brugere. Google Analytics gør det ikke, fordi det er javascript-baseret, og bots udfører ikke javascript.

Kilde: http://www.webmasterworld.com/analytics/3699288-2-30.htm

En ting, du kan prøve, er at analysere dine logfiler for at se efter brugere, der bruger Google Analytics. Dette skal nogenlunde matche, hvad GA rapporterer, så kan du se på resten nærmere for at se, hvad det er.

GA bruger førstepartscookies, så det skal være muligt at konfigurere din server til at logge dem, så kan du finde GA-brugere ved at vælge anmodninger med __utma cookie til stede. Du kan også analysere __utma at identificere unikke besøgende.

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?

nyttige oplysninger