Sådan finder du ud af, hvilke DNS-servere du bruger.

Jeg er ikke rigtig sikker på, om dette er noget, jeg skulle bekymre mig om ... Jeg lejer i øjeblikket en dedikeret server, der er vært for et websted, jeg har oprettet. Webstedsdomænet blev registreret hos GoDaddy.Efter at have sendt et sitemap til Google for flere måneder siden, har jeg bemærket, at et andet domænenavn løser min IP-adresse. Dette betyder, at hver side på min hjemmeside faktisk er tilgængelig fra et andet domæne. Så vidt jeg kan se, er det andet domænenavn meningsløst for mig, så jeg er ikke sikker på, om dette er noget, jeg skal bekymre mig om eller ej. Er dette en resterende DNS-post fra et andet sted, der sandsynligvis ikke længere er i brug? Er det vigtigt set ud fra sikkerhed eller SEO? Min hjemmeside er en .com, som senere vil tjene e-handelsformål. Det andet domæne har et topdomæne på st. Det er den første af dem, jeg er stødt på.

Hvis de virkelig peger deres DNS-poster til din IP-adresse (og din webserver er konfigureret, så dette faktisk viser dit websteds indhold på deres domæne; se Lazy Badger's svar), så kan du stoppe denne slags "DNS hotlinking" med en enkel mod_rewrite-regel:

RewriteCond %{HTTP_HOST} otherdomain\.st$ [NC] RewriteRule ^ - [F] 

Dette returnerer et 403 forbudt svar på eventuelle HTTP-anmodninger, der kommer igennem otherdomain.st eller nogen underdomæner af det. Hvis du bruger dette i en .htaccess fil, husk at lægge standardmagisk påkaldelse på forhånd:

RewriteEngine On RewriteBase / 

Selvfølgelig er der bogstaveligt talt uendeligt mange måder at tilpasse dette på; for eksempel kan du bruge [G] i stedet for [F] for at returnere et 410 Gone-svar i stedet, hvilket skulle få søgemaskiner til hurtigt at fjerne alle siderne på dette domæne, eller du kan endda bare omdirigere webadresserne til dit eget domæne:

RewriteCond %{HTTP_HOST} otherdomain\.st$ [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://yourdomain.com/$1 [L,R=301] 

Fristende, som det måtte være, er det sandsynligvis ikke tilrådeligt at erstatte mål-URL i reglen ovenfor med et link til dit foretrukne chokwebsted.

Dette betyder, at hver side på min hjemmeside faktisk er tilgængelig fra et andet domæne.

Enhver domæneejer kan tilføje i administreret domæne IN A | IN CNAME-post, som vil pege på enhver IP på nettet, men hvis du bruger navnebaserede virtuelle værter, vil dit websted sandsynligvis kun være tilgængeligt via det angivne værtsnavn i ServerName og ServerAlias direktiver.

Men hvis du bruger IP-baserede virtuelle værter (eller ingen virtuelle værter, og "hovedserveren" er simpelthen bundet til IP'en), vil enhver anmodning til denne IP nå dit websted, uanset værtsnavnet.

¹ - En advarsel til sagen med navnebaserede vhosts er, at den første vhost, der er bundet til denne IP / port, behandles som dens standard vhost. Så selv ved hjælp af navne-baserede vhosts kan en anmodning til et ukendt værtsnavn stadig dirigeres til dit websted, hvis din det er den første vhost i dine konfigurationer.

Du kan potentielt undgå dette ved at binde VirtualHost direktiv til et bestemt værtsnavn / domæne, men dette kan medføre egne problemer, hvis domænet ikke ejes af dig.

Den anden måde at forhindre dette på ville være at blot sætte det første navne-baserede vhost til side som standard vhost og gengive en fejlmeddelelse til klienten.

  • Ikke nødvendigvis. Hvis han bruger navnebaseret vhost, så er det sandt. Det useriøse domænenavn vil ikke blive dirigeret til hans websted (selvom det stadig kunne dirigeres til den "primære" server, hvis Listen direktivet er bundet til serverens IP snarere end domænenavnet). Men hvis han bruger IP-baseret vhost, så er det useriøse domæne vilje blive dirigeret til hans websted.
  • @ Lèsemajesté - oops, mea culpa. Glemt IP-baserede vhosts. Kan du omskrive mig i mere korrekt form, jeg er lidt vild på grund af SE

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?