Mit spørgsmål er dobbelt, men først en kort baggrund. Jeg har en klient, der er en regional franchise for et servicevirksomhed, og hvert fysisk websted har sit eget domæne, og det vigtigste "virksomheds" fysiske websted har også sit eget domæne. De har hver især som uafhængige ejere helt forskellige websteder. De har siden besluttet at have alle fysiske websteder (herunder virksomhedswebsteder) til at have det samme udseende. De har også indset, at sandsynligvis 90% af websidesiderne vil have nøjagtig de samme oplysninger om sig. De øvrige 10% vil grundlæggende være personalebio'er, billeder af deres individuelle fysiske steder og måske nogle begivenheder, der er eksklusive for deres eget fysiske sted.

  1. Fra et SEO-synspunkt, er det mere fornuftigt at fjerne alle domænerne og bare beholde det eneste virksomhedswebsted, der indeholder hele virksomhedsomspændende info og derefter have evnen til at vise webstedets eksklusive indhold ligesom en funktion af normal webstedsnavigation? Eller skal hvert domænewebsted se 90% identisk ud, 10% eksklusivt og give links enten til alle websteder eller kun tilbage til virksomhedswebstedet? Et punkt, jeg overvejer, er, om virksomheden er i by A, og nogen søger på google efter de søgeudtryk, vi har optimeret, men de tilføjer en geografisk placering af by B (hvor der findes et franchise-fysisk sted), som ligger 30 miles fra byen A, ville vi have gavn af at have flere domæner, hver med sin egen stedsside, og den er adresse på hver side af webstedet?

  2. Ok, forhåbentlig var nr. 1 relativt klar. Hvis vi vælger flere domæner med 90% samme indhold og 10% eksklusivt, hvad er den bedste måde at arkitektere dette på, så jeg behøver faktisk ikke opbygge og uundgåeligt opdatere næsten det samme sted 10 gange? Jeg ville tro, at det at holde identisk indhold på virksomhedsdomænet og eksklusivt indhold på hvert franchise-domæne ville være teoretisk set den bedste rute, men jeg er virkelig ikke sikker på, hvordan jeg skal gøre det. Jeg bruger PHP5 og har skrevet min egen, meget lille ramme.

  1. Ja. Se kommentarer nedenfor.
  2. Ethvert MVC-mønster, der inkluderer en skabelonvisning, fører dig til det 'skinnable' sted. Jeg vil foreslå at se på den måde, WordPress sendes indholdet på, fordi det bruger mod_rewrite til at være optimalt SEO-venligt, hvad URL-adresser angår. Den måde, som PHPBB leverer pseudo-skabeloner (præ-kompileret og cache) er også cool. Hvis ydeevne bliver et seriøst problem, vil jeg varmt anbefale Blitz, ellers noget lettere som Smarty.

Mere om SEO ... Jeg vil bemærke, at du virkelig vil have, at hver url skal gå til unikt indhold, ellers vil du ende med at lide en relevansstraff i sideanalysen udført af søgemaskiner. Virkelig vil jeg foreslå at konsolidere alt og kun linke til de andre websteder / domæner, hvor der tilbydes unikt indhold, selvom det bare er kommentarer. Du vil trække så mange ting, der er relevante som muligt, ét sted og holde det frisk som muligt. Ting som brugerkommentarer / anmeldelser / vurderinger hjælper med at opfriske indhold automatisk og hjælpe med at genoplive søgeord over tid, forudsat at du har en aktiv brugerbase.

  • God info, tak. En ting, som du nævner, at jeg ikke forstår fuldt ud, er relevansstraffen. Inden for acme-corporate.com vil alle sider have unikt indhold, og inden for acme-sitea.com vil alle sider også have unikt indhold. Imidlertid vil acme-corporate.com/our-company være identisk med acme-sitea.com/our-company. Siger du, at søgemaskiner vil erkende, at acme-sitea.com er 90% identisk med acme-corporate.com og straffe begge domæner (i mit tilfælde ca. 10 domæner)?
  • Kopieret indhold er en dårlig idé. Betydning: I sidste ende vil du ikke blive opført eller blive udsat for en stor placeringsstraf. Jeg siger, det er en dårlig tilgang at prøve at gøre, hvad du siger. Du bør opbevare underindholdet på separate websteder med links til dem fra det primære virksomhedswebsted. Der er en masse skyggefulde "SEO" -tøj med dårlige råd, så min anbefaling er at gå direkte til en kilde som Google for håndgribelig rådgivning.
  • Tak, zanlok. Dit link til duplikatindhold ryddede det for mig - jeg var ikke opmærksom på den straf. Jeg sætter pris på din tid og vil helt sikkert tage dit råd og give Google-linket en seriøs læsning.

Den meget grundlæggende regel er, at hver enkelt af dine sider skal have mindst 50% unikt indhold. Du kan enten foretage din løsning eller ikke tillade indeksering af duplikerede sider (ved hjælp af robots.txt eller noindex i dine metatags).

Du kan bruge WordPress til at administrere flere websteder - dette er meget praktisk, da WordPress og WordPress MU blev flettet. Den måde, jeg forestiller mig på, ville kræve lidt hårdkodning.

  • Jeg har aldrig hørt om den grundlæggende regel. Kan du give et link til at sikkerhedskopiere det?
  • Hvis du spurgte mig 5 år tidligere, helt sikkert. Nu - ikke så meget.Svaret er sandsynligvis meget forældet og allerede død forkert, hovedsagelig på grund af det faktum, at vi nu forstår søgemaskiner meget bedre og omvendt. For hvad der betragtes som unikt, se venligst moz.com/blog/…

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?