HTML5 Fordele og ulemper

Jeg bruger i øjeblikket en skrifttype fra google-skrifttypekataloget på mit websted. Jeg forstår ikke fuldt ud, hvordan det fungerer, men det ser ud til, at når nogen åbner mit websted, får deres browser besked på at hente skrifttypen fra Google. (ret mig, hvis jeg tager fejl).

Nu, hvad jeg spekulerer på er, hvad er fordele og ulemper ved dette ved blot at specificere en fontfamilie på den gamle skole måde? Formentlig at gøre det på google skrifttype katalog måde har den fordel, at de helt sikkert vil se den skrifttype, jeg vil have dem til. (så længe skrifttypekataloget er op).

Men har denne måde ulemper? Brug af skrifttyper, der er gemt lokalt, fremskynder måske webstedets indlæsning?

Brug af lokale skrifttyper vil helt sikkert være hurtigere end indlæsning af skrifttyper fra Google-skrifttyper eller fra ethvert eksternt websted. Du er dog begrænset til de skrifttyper, som brugeren har på deres system, og de tilgængelige skrifttyper på hvert system (Windows, Mac, Linux) vil variere.

Hvis du absolut skal bruge en bestemt skrifttype på dine sider, er Google Font API den rigtige vej. Men hvis du ikke absolut har brug for det, skal du bruge CSS til at liste flere skrifttyper og lade systemet falde tilbage til den skrifttype, det har. Så hvis brugeren ikke har den smarte skrifttype, kan de falde tilbage til en lignende.

  • 1 Er der nogen ressourcer til rådighed til at finde lignende skrifttyper? Lad os sige, at jeg vil bruge skrifttype X, hvordan kan jeg finde, hvilke skrifttyper der er tæt på den, og i hvilken rækkefølge jeg kan tilbyde dem?
  • 1 Du bliver nødt til at gøre noget googling for at se, om nogen har sendt noget lignende til den font, du vil bruge. Et eksempel er denne SitePoint-artikel om skrifttypestakke.
  • @Seamus: en anden ressource til i det mindste Enker og Apple-verden er denne: ampsoft.net/webdesign-l/WindowsMacFonts.html Desværre er den ikke blevet opdateret i et stykke tid, men det er stadig godt.

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?