Vær WordPress på Google Cloud Platform GRATIS

Spørgsmålet lyder måske dumt, men jeg finder det meget svært at forstå, hvorfor skal vi betale for et domænenavn, hvis internettet er gratis? Og hvem betaler jeg? Hvorfor skal jeg betale for et domænenavn?

 • 8 Hvem sagde, at internettet er gratis?
 • 1 Hvorfor køber vi huse?
 • 6 Hvis domæner var gratis, ville folk samle, og vi alle ville sidde fast med mycoolblog283.com, ligesom gratis webmail nu er.
 • 1 Og så ville de sælge de gode domæner til meget højere priser, end de er nu.
 • 3 Hvorfor skal du betale for vand? Fordi nogen ejer processen med at få den til dig.

Forenklet svar:

Du køber faktisk ikke domænenavnet, du lejer det fra din registrator. Prisen, du betaler dem, er for tjenesten med at dirigere domænenavnet til en faktisk server. Uden denne tjeneste ville et domænenavn ikke føre nogen steder, de er nødt til at pege besøgende på den rigtige server. De har brug for servere til at gøre det, som du betaler for.

Der er meget mere ved det, som jeg ikke er alt for sikker på mig selv, men jeg vedder på, at der er nogen der, der ved mere om det :)

 • Jeg ville være meget taknemmelig for dig, hvis du forklarer det lidt mere. Dets domænenavnserver, der gemmer oplysningerne om dit domænenavn, og du betaler dem af denne grund? Hvorfor laver folk ikke deres egne DNS-servere?
 • Jeg ved det ikke rigtig. Prøv at finde DNS-server og domæne reigstrar på wikipedia, kan være nyttigt :)
 • Fahad Jeg tror, ​​problemet er at blive registrator snarere end at oprette en DNS-server. Hvis bare nogen kunne vælge et domænenavn og bruge det, ville der være flere personer, der bruger eller hævder rettigheder til de samme domænenavne, så registratorer skal betale et gebyr til ICANN, og jeg er sikker på, at de opfylder visse krav for at få lov til at registrer domæner på dine vegne.
 • @Joshak: Så du betaler indirekte ICANN? Tak for informationen!
 • 1 Faktisk er det din DNS-udbyder, der dirigerer dit domæne til en server. Og det er registreringsdatabasen, der fortæller DNS-klienter (inklusive DNS-proxyer), hvem de autoritative navneservere er. Din domæneregistrator er bare endnu en mellemmand. Du har brug for dem, fordi du ikke har pengene til at blive registrator for at kunne registrere domænenavne direkte fra TLD-registreringsdatabasen. De leverer også webgrænsefladen, der lader dig opdatere din WHOIS-post, indstille dine navneservere, forny dit domæne osv. Deres hostingomkostninger er sandsynligvis minimale i forhold til deres indtægter. Dybest set kommer de til at udskrive penge.

Hvis jeg går til "http://webmasters.stackexchange.com", hvordan ved min browser hvordan man finder serveren til "webmasters.stackexchange.com?" Det ved at bruge DNS-opslag, hvilket betyder, at det er nødvendigt at spørge en DNS-server, hvis den kender adressen til webmasters.stackexchange.com.

Så hvem ejer disse DNS-servere? Det vil typisk være din internetudbyder; de er ikke personligt ansvarlige for at kende adressen på hvert websted på tværs af 'nettet.

Så hvem er ansvarlig for at fortælle alle DNS-servere, hvor websteder bor? Domænenavnregistre er. Nogen skal være en ultimativ autoritet på adresser til domænenavne; hvis ingen var, kunne nogen lade som om deres servere skulle gå til dit domænenavn. Det er klart, at administrere domænenavne tager supportfolk, udviklere til at give webmastere værktøjerne til styring af domæner, servere og mange andre ting, der koster penge.

Derfor skal du købe et domænenavn, så du kan kræve ejerskab og betale for omkostningerne ved de tjenester, der leveres af registreringsdatabasen. Der er dog tjenester, som DynDNS, der giver dig mulighed for at købe (eller bruge gratis på en begrænset måde) a under-domæne under et domænenavn, som de ejer.

 • Du samler registratoren med registreringsdatabasen. Disse er normalt to forskellige virksomheder. Et register er ansvarlig for en hel TLD (eller flere, som det er tilfældet med Network Solutions / Verisign, der styrer .com, .net og .org samt .gov, .mil og .edu), mens en registrar mere ligner en forhandler, og de typisk sælger domæner til flere registre. Mange registre er faktisk ikke involveret i salg af domæner til offentligheden. Verisign solgte f.eks. Sin registratorvirksomhed.
 • Tak, @ Lèsemajesté, du har ret. Jeg har rettet mit svar.

Spørgsmål: Hvorfor skal vi betale for et domænenavn, hvis internettet er gratis.

Svar: Ja. Tjenesterne; de fleste af dem; leveret af world wide web er gratis. Domænenavne er byggestenene på internettet. De fungerer som 'markører' for websteder. De er bare navne, identiteter (du kan sige). De skal peges på en server (der faktisk er vært for dine data; dit websted i enkle vendinger).

Der er fire vigtige aspekter her:

1) Registret: Registreringsdatabasen er en enhed, der administrerer TLD (topniveaudomæner som .COM, .NET). Registrene skal akkrediteres af ICANN for at kunne sælge domænenavne til TLD'er eller ccTLD'er. Verisign er et register til .COM og .NET domænenavne.

2) Registratorerne: Registratorerne binder sig med forskellige registre for at sælge domænenavne, der tilhører flere TLD'er, ccTTLD'er under ét tag. For eksempel: Godaddy er registrator.

3) Registranten: Registranten i dette tilfælde ville være dig, det er den person, der registrerer et domænenavn i en fast periode (normalt 1-10 år).

4) ICANN: ICANN er ansvarlig for at styre hele denne proces og fungerer som et regulerende organ.

Nu det store spørgsmål: Hvem betaler jeg? *Svar:* Når du registrerer et doamin-navn, betaler du en stor del af domænenavnsregistreringsgebyret til registratoren (f.eks. Godaddy). En meget lille del af dette beløb betales til registreringsdatabasen (for eksempel Verisign). Omkostningerne til domæneregistrering inkluderer dette mindre beløb.

Hvorfor skal jeg betale? Svar: Dette svarer til enhver anden virksomhed, der udføres for at tjene penge. Da Internettet begyndte at vokse, tænkte folk på dette system for at tjene penge. (Ligesom enhver anden virksomhed) - Tidligere var der adgang til websteder ved hjælp af IP-adresserne. Læs om filen Hosts.txt, hvis du vil vide mere. Du kan også læse om DNS, DNS-opløsningsproces.

Internettet er ikke gratis. Det koster penge at få det til at fungere, selvom disse omkostninger er spredt over forskellige virksomheder osv., Der kører webserverne, der serverer websider til masserne.

Vi køber et domænenavn, så vi ejer det i en vis periode, og vi betaler virksomheden, som vi registrerer det for at være vært for det på deres navneservere. Hvis domænenavnet ikke er på en navneserver, kan ingen nå dit websted. Hvis disse virksomheder gav domænenavne gratis, hvordan havde de da råd til at køre deres navneservere?

Men dette betyder ikke, at du skal betale over oddsen for et domænenavn. Nominet (det britiske registratorbureau) opkræver sine medlemmer £ 5 for en .co.uk. Jeg har arbejdet for et firma før (før jeg vidste bedre, tilføjede jeg muligvis), der ville opkræve kunder £ 25 for en .co.uk. Steder som 123-reg.co.uk tilbyder rimelige priser for domæner.

Internettet afspejler desværre det virkelige liv. Intet er gratis, alt, der får det til at fungere, koster et bestemt beløb at køre.

 • Det var et strålende stykke viden fra dig. Tak
 • 2 "Intet er gratis" i den forstand, at du ikke kan få noget fra ingenting. Men det skal stadig bemærkes, at en stor del af det, der udgør Internettet / Internettet, blev leveret gratis af folk, der aldrig fik betalt for deres arbejde. F.eks. HTTP, HTML og webbrowseren - alt sammen opfundet af Tim Berners-Lee, mens han arbejdede som fysiker hos CERN. Han og en kollega Robert Cailliau fremsatte en formel anmodning om finansiering, men projektet blev aldrig vedtaget af CERN. BSD, Linux, Apache Web Server, PHP, Ruby osv. Er ikke kun fuldt open source, men de blev skabt af folk i deres fritid.

Du får et domænenavn (fra et ikke-teknisk synspunkt) af marketing- og brugervenlige grunde. Du kunne, hvis du kunne lide at give afkald på domænenavnet og bare bruge IP-adressen på din server, men ingen kunne huske det, og mange ville være skeptiske til at besøge det.

Domæneregistratorerne giver dig mulighed for at konvertere din adresse til noget brandbart, jeg tænker på det på denne måde siger dine offline marketingmaterialer, at dette er fra "123 sammensat gade, eksempelvis by USA", eller siger de dette er fra "Eksempler R Us på 123 sammensat gade, eksempelvis by USA "

 • Medmindre du går ind i tilfældige porte og gør tingene endnu mere mistænkelige, skal du kun have et "site", der reagerer på en IP-adresse - domænenavne (eller mere præcist) Host Headers tillader administratorer at være vært for flere websteder på en enkelt adresse (ligesom at have forskellige virksomheder, der opererer ud af en enkelt kontorblok for at tage din analogi videre).

Det enkleste svar er, at der ikke kræves et domænenavn for, at internettet fungerer.

Vi køber domænenavnet for at vise vores registrerede indhold på nettet.

 • Vi køber ikke domænenavne. Vi registrerer dem for en fast tid / periode. Forklar venligst udtrykket 'registreret' brugt i denne sammenhæng.
 • blog.domainname.com/why-arent-domains-free er et godt indlæg om det

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?