Редирект переадресация переход на ваш websted через другую ссылку

Mit websted viser blogs som denne

example.com/?status=blog&id=number 

Jeg har kun 3 blogs nu (id=1, id=2 og id=3). Jeg tjekkede mine logfiler og så, at søgebots manipulerer webadresserne og gennemsøger. Synes godt om

example.com/?status=blog&id=4 

Ovenstående URL viser bare meddelelsen "Ikke fundet".

Hvad er den bedste praksis fra et SEO-perspektiv til at håndtere dette?

Valgmuligheder, jeg overvejer i rækkefølge efter præference:

  1. Brug en 404-status med en tilpasset side
  2. 302 til den nyeste tilgængelige blog (f.eks id=3 I dette tilfælde)
  3. Bliv ved med at vise meddelelsen "Ikke fundet".
  4. Gøre ingenting.

Bemærk, at jeg måske skriver en anden blog og id=4 kan være tilgængelig da. Jeg er også åben for andre forslag.

  • Hvad ville "gøre noget" betyde?
  • @StephenOstermiller Gør ikke noget. forudsat at bots til sidst selv finder ud af, at det er sider uden indhold.
  • Så den nuværende adfærd er at returnere "200 OK" status og en side med kun "Ikke fundet" for indhold?
  • @StephenOstermiller Blogindholdet hentes dynamisk fra db baseret på id'et. Hvis der ikke findes nogen blog til id'et, vises bare "Ikke fundet". Så ja.
  • Så # 3 og # 4 er virkelig de samme? Finder du, at mange webadresser i denne form er en gennemgået? f.eks. mange webadresser som /?status=blog&id=4&article=123 eller id=5, id=6osv. osv.?

Min eneste bekymring ville være, hvordan bots finder eller manipulerer URL'erne for at finde de ikke tilgængelige URL'er. For mig er dette fra et SEO-perspektiv et gennemgangsproblem og potentielt har en indvirkning på ydeevne og opfattet websteds kvalitet.

Hvis dette problem var løst, skulle vi ikke tage disse overvejelser. Hvis det er relevant, kan du overveje at prøve at rette op på, hvordan bots bliver instrueret i at gennemgå dit websted, og hvordan du henter indholdet fra databasen for at undgå at generere automatiseret indhold eller blogs uden indhold.

Efter at have kontrolleret din kode for at forstå, hvordan en bot er i stand til at anmode om sådanne URL'er, skal du prøve at tilføje noget som det følgende Tillade regler før nogen Tillad ikke til din robots.txt-fil:

. . Allow: /?status=blog&id=1/ Allow: /?status=blog&id=2/ Allow: /?status=blog&id=3/ Disallow: /*&id* 

I udviklingsfasen af ​​ethvert websted anbefaler jeg altid folk at hente noget "kommer snart" indhold, opsætte Google-søgekonsol og endda analyser, før de udgiver en ny blog / side. Dette er for at tillade gennemsøgning og indeksering af det nye websted, hvilket er godt til SEO-formål.

Hvis du af en eller anden grund ikke kan løse gennemsøgningsproblemet, vil jeg foreslå, at du ikke gør noget af ovenstående løsninger. Ved at tage førstevalget genererer du potentielt et næsten uendeligt antal 404 fejlsider, og fra SEO-perspektivet er det et tegn på dårlig vedligeholdelse, dårlig UX og kvalitet. 302 kan være et godt alternativ, men det vil forbruge en masse ressourcer fra dig og fra bots 'servere (vi vil ikke have dem til at blive sur på os, husk Skynet). Da dette sandsynligvis er et automatisk genereret indhold / URL, vil jeg foreslå implementering af noindex, nofollow-metatag-tilgang og hentning af http 200-status-svarkode. Du kan også tilføje noindex, nofollow til de links, der peger på blogs. Du kan måske sige, "vent et øjeblik, 200 ok headerresponser bruger stadig ressourcer", sandt, men mener, at 3xx-svar er dyrere.

arbejdet for dig: Charles Robertson | Ønsker du at kontakte os?